Curriculum Vitae 

 

Mitt namn är Lars Carlsson (f. 1970) och jag har arbetat professionellt med mask och perukmakeri sedan 1989.
Innan detta jobbade jag under ett par år med maskering på amatörteater nivå i min hemstad Borås.
1989 började jag som lärling på Göteborgs Stadsteater.
Efter tre månader som lärling blev jag erbjuden mitt första riktiga jobb på Folkteatern i Göteborg.

Stadsteatern i Göteborg var min bas under de första åren och där jobbade jag på många pjäser såsom "Richard III", "Nicholas Nickleby" och "Anna Karenina".

Efter sex månader i Göteborg gjorde jag ”Kurt Olssons julkalender” för SVT2.
Samtidigt som detta jobb gjorde jag "Markurells" och "Hack" på Folkteatern.
Strax efter jobbade jag på Angreds teatern och gjorde "Den perfekta kyssen", "Kanelbiten" och "Folkungasagan".

1992 började jag jobba på Stora Teatern (senare GöteborgsOperan) i Göteborg och efter ett år blev jag fast anställd och arbetade där tills 2005.

2005 blev jag erbjuden att ta över mask och perukavdelningen på Folkteatern i Göteborg och arbetar nu där som föreståndare.
Sen jag började där har jag gjort föreställningar som: "Processen", "Vinst varje gång", "Kiki och Bozo" "Väx upp", "Demokrat" och "Hemliga historier"

Sedan jag slutade ”frilansa” har jag tagit tjänstledigt då och då för att göra produktioner på andra ställen. Exempel på dessa är "Clockwork Orange" på Angereds teater, "Juloratoriet" på Folkteatern, Lars Forsell projektet på Angered (5 pjäser), "Den förskräcklige mördaren Hasse Carlsson" på Bohusläns Teater, "Trasdockan” på Älvsborgs läns teater, "Tomas Revy 1 och 2" på Lorensbergs Teatern, "Den girige" på Teater Paradiso in Forsvik, "Ringaren i Notre Dame" i Hjo. "Woyzeck" på Teater Halland, "Medea" på Studion , "Tre syskon" på Atelier Teatern, Nyårsrevyn i Borås 89-91, "Alla ska bada" på Lorensbergs teatern, "Mater Nexus" på Folkteatern "Karius och Baktus" ,"Djungelboken", ”Folk och rövare”, ”Peter Pan” på Kultkompaniet och mängder av relamfilmer för Volvo, Sparbanken, Trygg Hansa, Funf Krueter, Borås lokaltrafik, NK, ABB och KanJang osv osv.

Under min tid på GöteborgsOperan har jag jobbat på minst mellan fem till sju nya uppsättningar om året. Exempel på dessa är: "Falstaff", Opera invigningen, "Aniara", "Butterfly", "Flygande holländaren", " Figaros bröllop” , "Äppelkriget", "Kristina från Dufvemåla", "Svenska klassiker", " Hoffmans äventyr", "Boheme", "Carmen", "Trollflöjten", "Tannhauser", "Barberaren i Sevilla", "Dockdoktorn”, "MacBeth2", "Lulu", "Don Giovanni", "Jultraditon", "Rosenkavaljeren", "West side story", "A chorus line", ”Askungen", ”Valkyrian” och "Skönheten och Odjuret" för att nämna några i mängden.

1996 jobbade jag i tre månader på Intiman i Stockholm på “Blå Ängeln”

Hösten 1997 jobbade jag för Effektstudion i Stockholm och var ansvarig för formtillverkning och skumlatex på TV-serien "Riksorganet" för SVT 1.

Våren 1998 gjorde jag Nanne Grönvalls öron, sminkning och peruk för den svenska uttagningen till Melodifestivalen när hon sjöng ”Avundsjuk”.

2001 gjorde jag åtta huvuden till The Institute of child development, University of Minnesota, USA för en doktorsavhandling om spädbarns minne.

Jag har hållit seminarer och utbildningar på till exempel Nordiska teater mässan 1995, Mask mässan I Gbg 2001 och2002, Skövde universitet, Stadsteatern i Gbg, Malmö operan ,Felpham community collage i West Sussex, England och  på en ljus och mask mässa i WeiHai, Kina

Under sommaren och hösten 1998 jobbade jag på långfilmen “Porträttet” för SVT2.

2001 gjorde jag åtta huvuden till The Institute of child development, University of Minnesota, USA.

På de flesta teater produktioner jag nämnt här ovan har jag varit produktionsansvarig.

Under många av produktionerna ovan har jag även haft ekonomiskt ansvar.

Jag startade mitt företag 1990.

Jag har en fullt utrustad studio i strax utanför Göteborg.

Kontakt info:

Makeup Effects AB
Lars Carlsson
Nedre Linnarhultsvägen 18
424 55 Angered
Sweden

Mobile +46 70 7340122